گرافیک حرفه ای رایانه

انواع گرافیک رایانه

گرافیک رایانه‌ای ( کامپیوتری )

دسته بندی گرافیک

همان‌طور که در مقاله ” گرافیک ؛ تاریخچه ، مبانی و انواع ” به آن اشاره شد، گرافیک به دودسته اصلی گرافیک سنتی و گرافیک رایانه‌ای تقسیم می‌شود. به تصاویر و فیلم‌هایی که به‌وسیله رایانه ( با نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای ویژه ) ساخته و ویرایش می‌شوند، گرافیک کامپیوتری یا رایانه‌ای (Computer Graphics) گفته می‌شود.

 این اصطلاح اولین بار توسط دو محقق گرافیک‌های رایانه‌ای شرکت بوئینگ بهنام‌های Verne Hudson  و William Fetterبه وجود آمد.

این شاخه از گرافیک وظیفه‌ی به نمایش گذاشتن اطلاعات تصاویر و هنرهای به وجود آمده در قالب دیجیتال را به‌صورت مؤثر و معنادار بر عهده دارد. همچنین پردازش اطلاعات تصاویر به‌دست‌آمده از دنیای واقعی نیز از دیگر وظایف آن است. گرافیک کامپیوتری تأثیری چشمگیر بر رسانه‌های مختلف گذاشته و دنیای انیمیشن، فیلم‌ها، تبلیغات، بازی‌های رایانه و طراحی گرافیک را کاملاً دگرگون کرده است.

از اصلی‌ترین موضوعات موردبحث در گرافیک رایانه‌ای می‌توان به طراحی رابط کاربری ، گرافیک‌های وکتوری ، گرافیک اسپرایت (Sprite Graphics) ، مدل‌سازی سه‌بعدی ، Shaderها ، انیمیشن‌ها ، جلوه‌های ویژه رایانه‌ای، تصاویر پیکسلی و … اشاره کرد که در ادامه با برخی از آن‌ها آشنا خواهیم شد.

کلیات گرافیک رایانه‌ای

پس اصطلاح گرافیک کامپیوتری به هر نوع رسانه‌ای ، به‌جز متن و صدا، که در دنیای دیجیتال استفاده، تولید و یا ویرایش می‌شوند، اشاره دارد. به‌طورکلی این اصطلاح می‌توان سه مفهوم را برساند:

  • نمایش یا ویرایش اطلاعات مربوط به تصاویر توسط یک رایانه
  • تکنولوژی‌های متنوع مورداستفاده برای نمایش یا ویرایش اطلاعات مربوط به تصاویر
  • گرایشی از رشته علوم کامپیوتری که روش‌های نمایش یا ویرایش محتوای تصویری را بررسی می‌کند

امروزه گرافیک رایانه‌ای در محدوده وسیعی از رسانه‌ها استفاده می‌شود. کاربرد چنین محتوایی را می‌توانید در تلویزیون، روزنامه‌ها، گزارش‌های هواشناسی، تحقیقات پزشکی، پروسه‌های جراحی، تبلیغات و … ببینید. همچنین به کمک نمودارهایی که در این حوزه تولید می‌شود، می‌توانید آمارها و داده‌های بسیار پیچیده‌ای از گزارش‌ها، کارکردها و تئوری‌های مختلف را به‌طور بسیار ساده و جذاب ارائه دهید.

اگر بخواهیم گرافیک‌های کامپیوتری را به دسته‌بندی‌های اصلی تقسیم کنیم، می‌توان به گرافیک‌های دوبعدی ، سه‌بعدی و متحرک اشاره کرد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، استفاده از گرافیک‌های سه‌بعدی محبوب‌تر شده‌اند ولی هنوز هم از گرافیک‌های دوبعدی در سطح وسیعی استفاده می‌شود. همچنین در دهه اخیر، بسیار از حوزه‌های تخصصی مانند معماری، پزشکی و زیست‌شناسی، از فناوری‌های مبتنی بر گرافیک‌های رایانه‌ای، به‌خصوص تصویری سازی اطلاعات استفاده کرده‌اند که به رشد و پیشرفت بیشتر دانش بشری کمک بسیاری کرده است.


بیشتر بخوانید: گرافیک سنتی چیست ؟


انواع تصاویر در گرافیک کامپیوتری

انیمیشن کامپیوتری

انیمیشن کامپیوتری از انواع گرافیک کامپیوتری یا رایانه‌ای 

هنر ایجاد تصاویر متحرک به کمک کامپیوتر را انیمیشن کامپیوتری میگویند. این نوع انیمیشن رابطی میان دنیای انیمیشن و دنیای گرافیک است. به‌طورمعمول برای ساختن آن از ابزارهای سه‌بعدی استفاده می‌کنند ولی هنوز هم ابزارهای دوبعدی کاربردهای خود را برای انجام کارهای دم‌دستی، سریع و با حجم کم دارد.

گرافیک‌های دوبعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا